Okulumuzun Tarihi Geçmişi

OKULUN TARİHÇESİ :

Okulumuz,eski adı ile Dimetoka olan yerleşim merkezinde 1933 yılında açılmıştır.1960 yılından sonra “Gümüşçay Bucak İlkokulu” olarak adı değiştirilmiştir. Mezunlarından çok sayıda öğretmen,subay vb. yetişmiştir.

 


Okulumuz ilk olarak 1933 yılında açılmıştır. 1960 yılından sonra Gümüşçay Bucak İlkokulu olarak adı değiştirilmiştir. Mezunlarından çok sayıda; öğretmen, subay vb. yetişmiştir.

1985-1986 öğretim yılında şu anda eğitim öğretim yapılan binada eğitim öğretime başlanmıştır. Yeni bina 3 katlı ve 11 derslikli olarak inşa edilmiştir.

1991-1992 öğretim yılından itibaren ilkokul ve ortaokulun birleşmesiyle Gümüşçay İlköğretim Okulu olarak ismi ve statüsü değişmiştir.

1997 yılında beldede bulunan diğer okul ile (Atatürk İlkokulu) birleşmesi ve çevre köylerden öğrenci taşınması ile öğrenci sayısı artmış ve mevcut bina ihtiyacı karşılayamaz duruma gelmiştir. Bunun üzerine 1997 yılında ek bina yapılmasına başlanmış, 1998 yılında bitirilerek 75. yıl ünitesi olarak 4 derslik ve 1 çok amaçlı salon eklenmiştir.

Okulumuz Gümüşçay Beldesi ile taşıma merkezi olarak çevre köyleri olan; Çeşmealtı, Eğridere, Kanibey, Çınarköprü ve Adliyeköy köylerinin okuma çağındaki çocuklarına hizmet vermektedir. 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren yeni eğitim sistemini hayata geçirilmesiyle beraber; ilkokul olarak ayrılmıştır.

2013-2014 eğitim öğretim yılı Nisan ayının son haftası itibarı ile beldemizde yer alan okul binasının yıkımına karar verilmesi nedeniyle, bu tarihten bu yana okulumuz eğitim ve öğretim faaliyetlerine Biga ilçe merkezinde yer alan Tevfik Emin Başarır İlkokulu’nda ikili öğretim şeklinde devam etmiştir.

Okulumuz 14 Kasım 2016 tarihinden itibaren beldemizde yer alan yeni okul binasında eğitim-öğretime devam etmektedir ve okulumuzda normal öğretim uygulanmaktadır.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi